Tunnit

Heels

Heels-tanssituntien tyyli vaihtelee paljon opettajan mukaan. Heels-tunneille ominaista ovat feminiiniset liikkeet sekä erilaisten vartalon linjojen löytäminen. Tunneille voit oman mielen mukaan osallistua vaikka vaatekaappisi korkeimmilla koroilla, mutta korot eivät ole pakolliset.


Commercial

Commercial eli niin sanottu kaupallinen tanssi on fuusiolaji, josta ei meininkiä puutu. Commercial-koreografiat ovat usein "stage- tansseja" ja yleensä musiikkina käytetään hip hop- ja pop-musiikkia. Tuntien sisältö muokkaantuu opettajan oman tanssitaustan mukaan.


HipHop

Hip hop on katutanssilaji, joka on syntynyt 1970-luvun New Yorkissa. Hip hop-kulttuuri on nykyisin maailmanlaajuinen, jatkuvasti kehittyvä ja muotoaan muuttava ilmiö. Hip hop, joka tanssilajina perustuu erilaisiin bounceihin ja grooveihin, voidaan jakaa useampaan alakategoriaan kuten esimerkiksi old school ja new school. Hip hop on tanssityyliltään menevää ja monipuolista ja iso osa kulttuuria on yhteisöllisyys, musikaalisuus sekä oman liikkeen tuottaminen eli improvisaatio.

Latin

Latin choreo


Nimensä mukaisesti latin choreo tunneilla opetellaan yhdessä koreografia pätkä, jota harjoitellaan 2 opetuskertaa, jonka jälkeen on uuden koreografian vuoro. Koreografian askelkuviot ovat yhdistelmiä mm. sambasta, cha cha chaasta , rumbasta, jivesta, salsasta jne.

LatinFit

LatinFit tunneilla tarkoituksena on saada hiki virtaamaan. Kyseessä on latinalaistunti yhdistettynä Fit tuntiin, joten tansseihin on yhdistelty elementtejä mm. aerobicistä. Tunneilla tanssittavissa tansseissa toistetaan paljon samoja liikekuvioita, joten tunneilla on helppo pysyä mukana. Tule nauttimaan tanssin riemusta!

Choreography

Choreo tunti on koreografiaan perustuva tunti. 

Koreografia tunneilla tehdään koreografioita laidasta laitaan. 

Lajeina meillä on pohjalla mm. nykytanssi, jazz, lattarit, afro ja hiphop. Yritämme tehdä monipuolisesti eri tyylisiä koreografioita choreo tunnilla kauden aikana. Koreografiat vaihtuvat viikottain tai kahden viikon välein ryhmän toiveet ottaen huomioon. 

Jos haluat syventyä tanssin pyörteisiin niin tämän tunnin oheistunniksi voisi sopia mainiosti esimerkiksi showjazz, hiphop, Reggaeton tai commercial.

Tunnilla on hyötyä mikäli omaat aiempaa tanssitaustaa.Dancehall

Dancehall on 70-80- lukujen paikkeilla reggaesta kehittynyt tanssi- ja musiikkikulttuuri. Tunnilla päästään tutustumaan Jamaikan kaduilta ja niissä tapahtuvista bileistä lähtöisin olevaan sosiaaliseen tanssityyliin. Dancehall-tunnilla käydään läpi dancehall-liikkeitä (steps, moves), harjoittelemme tyylille ominaista liikekieltä, flowta, energiaa ja asennetta, ja treenaamme näitä koreografioiden ja sarjojen kautta. 

Dance Palette 

Nimen mukaisesti tutustutaan eri tanssilajeihin lattareista jazziin ja commercialiin matalalla kynnyksellä. Tehdään hieman tekniikkaa, koreografiaa ja pääosin pidetään hauskaa. 

Asetetaan yhdessä ryhmän tavoitteet ja kuunnellaan ryhmän toiveita siitä, että mihin lajiin keskitytään enemmän. 


ShowJazz

Showtanssi, jossa usein nähdään vauhdikkaita pyörähdyksiä ja hyppyjä, on yhdistelmälaji monesta tyylistä. Showjazz-tekniikka koostuu jazz-, nykytanssi-, baletti- ja lattari-tekniikoista ja koreografioissa usein nähdään elementtejä myös hip hopista ja muista katutanssilajeista.

Juniors

Juniors-tunneilla opetetaan tanssilajin olennaisia perusliikkeitä. Tunneilla myös opetellaan tanssimaan musiikin tahtiin sekä käyttämään omaa luovuutta. Tunneilla pääsee kehittämään omaa itsevarmuutta ja esiintymistaitoja.

Juniori- ikäisten tunteja meillä on mm. Commercial, Hip hop, Breakdance sekä Showdance.

 

Juniors-tunteja pitää Mirka ja Iiro

Dance Kids

Dance Kids on suunnattu 3-6 - vuotiaille tanssin aloittajille. Dance Kidseissä opetellaan ilmaisu- sekä esiintymistaitoja, tekniikkaa sekä tanssimaan musiikin tahtiin. 

Tunneilla pidetään hauskaa ja tutustutaan leikin varjolla tanssin maailmaan.

Dance Kids- tuntia opettaa Iris ja Mirka.

Adults

Adults- tunnit soveltuvat yli 18-vuotiaille tanssijoille. Tunneilla käydään läpi erilaisia tanssin tyylilajeja, sekä harjoitellaan tekniikkaa, ilmaisu- ja esiintymistaitoja. 


Bad Montana

Bad montana on tiivisryhmä, johon ilmoittautuminen ennen kauden alkua. Kyseessä on commercial painoitteista tanssia ja tunneilla luodaan yksi kokonaisuus jota harjoitellaan koko kausi.
 Ryhmään toivotaan sitoutumista koko kaudeksi kerrallaan.

Contemporary 

Contemporary/Nykytanssi on kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji, jossa yhdistyy useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä useita erilaisia suuntauksia.

Tunnilla harjoitellaan mm. lattiatekniikkaa, erilaisia hyppyjä sekä improvisaatiota.